Powered By Blogger

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Το τρένο δεν πάτησε τους άντρες –το πήραν κι έφυγαν! * Και οι γυναίκες δεν το σταματούν

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες- ελεύθερες ή δεσμευμένες- παραπονιούνται ότι δεν υπάρχουν άνδρες, «ότι τους πάτησε το τρένο» και εξομολογούνται η μια στην άλλη αποτυχημένα ραντεβού και συναντήσεις, ανύπαρκτα φλερτ τύπου «Like» στο Facebook και μυστηριώδεις εξαφανίσεις! Ανύπαρκτοι, λοιπόν, οι άνδρες ή επιβάτες σε ένα τρένο που δεν έχει προορισμό και κατεύθυνση, κινούμενο στον αυτόματο μέσα σε έναν πολιτισμό που τρέχει με χίλια; Είναι μέρος αυτής της κατάστασης και οι γυναίκες που αναρωτιούνται, αμφιβάλλουν και προβληματίζονται ή απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη;
Αποτελεί κοινωνική αλήθεια ότι οι άνδρες  έχουν επαναπαυθεί σε μια «τεμπέλικη» ερωτική διάθεση. Τρομακτικό μεν, αληθές δε, καθώς περιμένουν να τους συμβούν πράγματα παρά να τα προκαλέσουν οι ίδιοι. Λες και έχουν χάσει κάθε προσωπικό κίνητρο που καλύπτει ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες. Εγκλωβισμένοι και οι ίδιοι όπως όλοι μας σε μια κουλτούρα του δήθεν, που επιτάσσει να μην τσαλακώνεσαι ή να πληγώνεσαι και να μην διεκδικείς.
Άνδρες που είναι παραγωγικοί και δημιουργικοί στην δουλειά τους, σε διαπροσωπικό επίπεδο εκφράζουν μια συναισθηματική ανωριμότητα και στερούνται αυτογνωσίας. Θα μου πείτε πως γίνεται αυτό, δεν είμαστε ολιστικές προσωπικότητες; Ναι, οι αξίες και τα πιστεύω μας δεν μεταβάλλονται, ωστόσο ανάλογα με τον χώρο, τις απαιτήσεις και τις συνθήκες που βρισκόμαστε, ενεργοποιούμε διαφορετικές δεξιότητες και σχήματα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που ένας άνδρας υπεύθυνος και αποτελεσματικός στην δουλειά του,
νιώθει σαν παιδί που απέκτησε ένα καινούριο παιχνίδι, όταν συναντά μια γυναίκα. Ή βρίσκει άλλα υποκατάστατα για να εκφράσει αυτήν την λανθάνουσα παιδικότητα του σε ομαδικό επίπεδο, επειδή ακριβώς είναι πιο εύκολο και ανέξοδο συναισθηματικά (στρατιωτάκια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, paintball).
Από την άλλη, έρχεται και η θέση της γυναίκας, η οποία στο βωμό της ταχύτητας και της γρήγορης διασκέδασης (νιώθω ευχάριστα με κάτι που συμβαίνει) δεν δίνει χρόνο και χώρο ώστε να την ανακαλύψει ο άνδρας. Παραδίδεται σώμα και πνεύμα στον άλλον, με μια σχεδόν παθητική και προβλεπόμενη στάση. Αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω χαμηλής αυτοεκτίμησης, αρνητικών βιωμάτων, έλλειψη αυτογνωσίας ή αναζήτηση πρόσκαιρης ικανοποίησης. Ο άντρας μαθαίνει να έχει τα χέρια στις τσέπες ή στο πληκτρολόγιο ενός smartphone (βλέπε μπαρ) παρά να επικοινωνεί και να αγγίζει με τα χέρια του και η γυναίκα στέκεται αμέτοχη- χωρίς διάθεση-μέσα στα αστραφτερά της ρούχα!  Και έτσι οι δυο πλευρές βαριούνται και απογοητεύονται πολύ βιαστικά, γιατί ό,τι φτιάχνεται χωρίς σταθερά θεμέλια εύκολα γκρεμίζεται.
Δεν είναι θέμα κυνηγού και θύματος ή πρίγκιπα και καλού/κακού κοριτσιού, αλλά έρωτα. Ο έρωτας είναι το ισχυρό μας αντίδοτο απέναντι στον θάνατο και αν δεν μπορούμε να ερωτευτούμε δεν μπορούμε να ζήσουμε. Ερωτεύομαι θα πει αγαπώ την ζωή. Αγαπώ θα πει μετέχω σε ένα μοίρασμα με τον άλλον, ως ο εαυτός μου. Ναι, βιώνουμε δυσκολίες στο να ερωτευτούμε και μιλάμε όλο και πιο πολύ για δυσκίνητες σχέσεις αλλά παρόλο που μας ενοχλούν πράγματα, τα αναπαράγουμε σχεδόν μηχανικά και εν συνεχεία μεμψιμοιρούμε για την τύχη μας. 
Κάποτε ο άνδρας λόγω κοινωνικών προσταγών και κανόνων, ήταν αυτός που διεκδικούσε μια σχέση και η γυναίκα ανταποκρινόταν ή όχι με μια φειδωλή στάση. Σήμερα, οι συνθήκες που ζούμε, απαιτούν

μεγαλύτερη επαφή με τον εαυτό μας, γιατί έχουμε απελευθερωθεί(;) από κοινωνικά πρότυπα και στερεότυπα και επειδή χρειάζεται να διακρίνουμε τα ουσιώδη από τα επουσιώδη ερεθίσματα γύρω μας. Αν δεν γίνει αυτό το βήμα, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν οι ψευδαισθήσεις που χτίζουν συναισθηματικά ανώριμους και ανάπηρους ανθρώπους. Καταλάβατε, αυτούς που ανεβαίνουν στα τρένα χωρίς να κατανοούν  που πάνε και για ποιο λόγο και άλλους να προσπαθούν –τάχα- να τους σταματήσουν.  

για το enallaktikidrasi.com
-  

1 σχόλιο:

  1. Γενικά θα διαφωνήσω μαζί σου. Γιά να υπάρξει έρωτας βαθύς καί ουσιαστικός χρειάζεται προηγουμένως να στολίσουμε την καρδιά μας με πλούσια απλόχερα αρετή. Αρετή σημαίνει να είσαι γενναιόδωρος, αισθαντικότερος με τον διπλανό σου άνθρωπο που πάσχει πχ λόγω ανεργίας. Ένας άνθρωπος τσιγγούνης δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει ερωτικός. Θα πρέπει επίσης να κατέβουμε από το καλάμι που έχουμε καβαλήσει. Η αλλαζονία καί ο εγωκεντρισμός όχι μόνο απωθούν τον έρωτα καί την εσυναισθηση, αλλά επιπλέον ασχημένουν την καρδιά και την ψυχή του ανθρώπου. Απεναντίας η μετριοφροσυνη σε συνδιασμό με την απλότητα την ειρήνη καί την γενναιοδωρία φανερώνουν όμορφη ερωτική γενναία καί πλούσια ψυχή. Έτσι ο άνθρωπος γίνεται ερωτικός καί ότι έχουμε μέσα μας αυτό αποπνέει καί τους γύρω μας. Άρα όμορφος καί ερωτικός άνθρωπος, σημαίνει απόλυτα όμορφη ερωτική καρδιά καί ψυχή. Όμορφαινοντας το μέσα μας με τα στολίδια των αρετών γοητεύουμε και ομορφαινουμε τους γύρω μας, διότι αυτή είναι η αληθινή αιώνια άφθαρτη ομορφιά πού όλοι ψάχνουμε να βρούμε.

    Αυτά από την εμπειρία μου. Δοκιμάστε καί θα δείτε θαυμαστά αποτελέσματα.

    Μαρίνος 48 ετών

    ΑπάντησηΔιαγραφή