Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Κύκλοι ζωής

Κάθε κύκλος, μια αρχή και ένα τέλος. Η αφετηρία έναρξης και ο τερματισμός βρίσκονται στο ίδιο σημείο. Η ζωή μας αποτελείται από τέτοιους μικρούς ή μεγάλους κύκλους. Είναι αλληλένδετοι αλλά μοναδικοί, μέρη μιας μεγάλης αλυσίδας.

Θέλει δύναμη και θάρρος για να μπεις σε έναν κύκλο ζωής, απαιτείται ειλικρίνεια, τόλμη και υπομονή για να βρεις την έξοδο. Κανένας δεν παραμένει απαράλλαχτος όταν φτάσει στον τερματισμό. Οι εμπειρίες τον έχουν πια καθορίσει, οι άνθρωποι τον έχουν επηρεάσει, οι καταστάσεις τον έχουν διαμορφώσει. Κάθε κύκλος είναι και μια "μικρή γέννηση", όπου ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με τον νέο του εαυτό και πρέπει να προχωρήσει στους κύκλους που ακολουθούν για να είναι εσωτερικά ήρεμος και απόλυτα εναρμονισμένος με τον εαυτό του. Να ολοκληρωθεί.

Κάθε κύκλος εσωκλείει και ένα μικρό ή μεγάλο διάστημα στην ζωή μας. Ένα τραυματικό ή χαρούμενο γεγονός. Μια μεταβατική περίοδο στην προσωπική ή επαγγελματική ζωή μας. Μια μεταβολή στην οικογένεια ή αναθεώρηση του τρόπου ζωής μας. Μια κοινωνική αλλαγή που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως σύνολο και όχι ως μοναδικές οντότητες. Στεκόμαστε όρθιοι, πέφτουμε, ξανασηκωνόμαστε, πλησιάζουμε στην έξοδο, απομακρυνόμαστε από αυτήν, γελάμε, κλαίμε, ρωτάμε, μαθαίνουμε, αποκλείουμε, θυμώνουμε....(προσθέστε όποια ρήματα επιθυμείτε). Ωστόσο, έρχεται το πλήρωμα του χρόνου. Τότε είναι που ο καθένας νιώθει έτοιμος- οφείλει να είναι- να ορίσει το σημείο του τερματισμού. Σε άλλη περίπτωση θα κλωθογυρίζει και  θα χάσει την αρχή και το τέλος. Θα επαναλαμβάνει την ίδια πορεία, χωρίς προσωπικό κέρδος και αξία και τότε η ζωή του θα είναι ένας φαύλος κύκλος.

Οι κύκλοι είμαστε εμείς οι ίδιοι, μια σκιαγράφηση του εαυτού μας. Μπορούμε και έχουμε την δύναμη να τους φτιάξουμε, να τους χρωματίσουμε, να τους πολλαπλασιάσουμε. Να τους δώσουμε ζωή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου